Peterpad

Alle wandelingen van Peter op één site!

Vierlingsbeek Swolgen = 25 km =

blijf up to date!

Een mooie wandeling van Vierlingsbeek naar Swolgen. Wederom is vreselijk weer voorspeld. En behoudens enkele spatten viel het wederom mee.

Na Vierlingsbeek de natuur in. Mooie kilometers parallel aan de spoorlijn Roermond – Nijmegen. Opvallend: ook op zaterdag is er minstens elk half uur een trein.

In Wanssum proviand ingeslagen voor het vervolg. Want: verder geen supermarkten tot de volgende dag. Het gewicht van de rugzak wordt in één keer weer enkele kilo’s zwaarder.

Ik eindig in Swolgen alwaar ik een adres heb via Vrienden op de Fiets. Tot voor kort nog nooit van gehoord. Rare naam ook. Wel supergaaf concept. Logeren bij mensen thuis tegen een vaste lage prijs. Echte deelecomie zonder winstoogmerk. Kan AirBNB nog wat van leren (of misschien was dat wel het ooit het uitgangspunt…).

Ook in Swolgen: dorpskermis. Ik zie parallellen met kermissen zoals ik die waarneem in mijn woonomgeving. Paar kermisattracties, een burgemeester die het opent, kinderen die een dansje doen en de volwassenen die zich daarna laven aan de bierkraan. Mooie binding tussen inwoners (die mij overigens ook allen vriendelijk groeten, maar dit terzijde)!

De laatste kilometers waren zwaar. Vooral door het feit dat ik in de stellige overtuiging was dat de mensen die het pad uitzetten fouten hadden gemaakt. Het klopte gewoon niet ten opzichte van het boekje. Totdat…. ik een te oude druk van het boekje in mijn bezit heb.

Wat voor je vak geldt, geldt zelfs voor je wandelhobby: blijf up to date!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 Peterpad

Thema door Anders Norén